HÜMED – Üçüncü Bin Yılda Veri Egemenliği Konferansı
HÜMED – Üçüncü Bin Yılda Veri Egemenliği Konferansı
Hacettepe Üniversitesi Mezunlar Derneği (HÜMED) olarak ilkini 23 Mayıs 2019’da yaparak başlattığımız ve 2023 yılı sonuna kadar sürecek bir dizi konferanstan oluşan YÜZÜNCÜ YILINDA TÜRKİYE KONFERANSLARI’nın dördüncüsünü ÜÇÜNCÜ BİN YILDA VERİ EGEMENLİĞİ: DİJİTAL TÜRKİYE başlığında gerçekleştiriyoruz.
ÜÇÜNCÜ BİN YILDA VERİ EGEMENLİĞİ: DİJİTAL TÜRKİYE
Dijital (Sayısal) veri temelli bilgi teknolojilerinin gelişimiyle, fiziksel olan mekânın siber uzay, organik olan nüfusun yapay ve gerçek faaliyetin sanal olan ile etkileşimi söz konusu olmuştur. Öte yandan, egemenliğin sağlanmasında farklı dijital teknolojilerin hem zorlaştırıcı hem de kolaylaştırıcı etkileri bulunmaktadır. Egemenliğin sağlanmasının giderek daha karmaşık bir hal aldığı bu yeni durumda, millî egemenlik söylemi ve pratiklerinin de dönüştüğü görülmektedir. Dönüşen ulusal güvenlik ve özgürlük talepleri arasında savrulan bir insanlık söz konusu. Bu sunumda, dijitalleşmenin getirdiği değişimi teknik, idari, hukuki ve insani olarak nasıl okuyabileceğimiz konusu tartışılacaktır. 19. yüzyılın normlarıyla oluşan mevcut sistemin 21. yüzyılda nereye evrildiği ve Dijital Türkiye’nin aslında ne ifade ettiğine dair sosyal medya platformlarının ve akıllı telefonların ötesinde bir bakış açısı birlikte sorgulanmaya çalışılacaktır.
Sanal ortamdan 9 Mart 2021 Salı günü saat 20.00’de başlayacak Konferansın konuşmacısı Dr. ATİLLA AYDIN.
Dr. Atilla Aydın, 1983 yılında Bursa’da doğmuştur.
Süleyman Demirel Üniversitesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünden 2005 yılında mezun olan Aydın; Japonya Waseda Üniversitesi’nde e-Devlet ve dijital ekonomi üzerine yüksek lisans yapmıştır. Devamında, TODAİE/Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde dijital veri çağında devlet egemenliğinin dönüşümü odaklı siyaset bilimi ve kamu yönetimi doktorasını tamamlamıştır.
Kariyerine; özel sektörde kısa süreli endüstriyel otomasyon ve gömülü sistem tasarımı mühendisliği çalışmalarıyla başlamıştır. 2010-2011 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) bilişim sistemleri güvenliği; 2011-2018 yılları arasında TÜBİTAK’ta dijital dönüşüm araştırmaları; 2018-2020 yılları arasında StratejiCo. Danışmanlık firmasında kurumsal dijital dönüşüm ve hizmet inovasyonu alanlarında görev almıştır. 2020 yılından günümüze, Dijital Türkiye faaliyetlerinde yer almak üzere Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığında Proje Müdürü olarak çalışmaktadır.
Alanında kurumsal, sektörel, ulusal ve uluslararası proje ve faaliyetlere katkı vermektedir. Aynı zamanda, akademik yayın, kitap bölümü ve farklı platformlarda yazıları mevcuttur. Üniversite yıllarından günümüze STK’larda çeşitli yönetsel görevler üstlenmiştir. 2012’den günümüze Türkiye Bilişim Derneği’nin (TBD) aktif üyelerinden olup halen merkez yönetim kurulu üyesidir.
Etkinlik yeri: Sanal Ortam
Tarih : 9 Mart 2021, Salı Saat : 20.00
Etkinliğe bilgisayar, tablet ya da akıllı telefonunuzla aşağıdaki bağlantıyı kullanarak katılabilirsiniz.
KATILIM İÇİN:
https://global.gotomeeting.com/join/492480493
GoToMeeting uygulamasını KURMAK İÇİN aşağıdaki bağlantı adresini kulanınız: https://global.gotomeeting.com/install/492480493
Not: Konferansın video kaydı alınacaktır. Kayıt daha sonra deşifre edilerek kitap haline getirilecektir. Konferansa katılanların bu koşulları kabul ettikleri anlaşılacaktır.
Önceki Konferanslar:
Yıkıcı İnovasyon : Blok Zinciri, 23 Mayıs 2019, Erkin Şahinöz, Ekonomist
Ütopyadan Gerçeğe : Kazasız Günler, 14 Kasım 2019, Gökhan Erzurumluoğlu, Şule Yıldız, Yakup Kurt, ISSD Bilişim
Zekânın İzleri Nöronlarda mı Gizli?, 17 Mayıs 2020, Doç. Dr. Serap Aydın, Hacettepe Üniv. Tıp Fak.